Vår kropp är fantastisk. Den strävar alltid efter att må bra. Den strävar hela tiden efter balans. Om du tex får ett skavsår, brännsår eller annat sår på kroppen så har kroppen en otrolig förmåga att läka det såret utan att du behöver anstränga dig. Kroppen har en naturlig självläkande kraft och den strävar alltid efter vårt naturliga tillstånd – att vara frisk.

Kroppen är inte bara smart på det sätt att den kan självläka, den visar oss också direkt om någonting inte står rätt till. Det är därför viktigt att lära sig att tyda kroppens signaler. Kroppen ger oss fysiska signaler om hur vi mår mentalt. Åter igen för att kroppen alltid strävar efter att vara frisk. Sjukdomar och smärta är kroppens sätt att tala med oss. Det är kroppens sätt att tala om för oss att våra tankar, känslor och våran livsstil inte är i harmoni med vad som är bra för oss. Tänk på hur tex en rädsla kan ge oss magont eller hur nervositet kan ge oss darriga händer. Det är två exempel på när tankar och känslor ger oss fysiska reaktioner.

Vi har en fantastisk läkarvård och jag skulle aldrig avråda någon att söka upp läkare om det behövs men jag anser att det inte räcker att behandla symptomen. Självklart är det viktigt att behandla symptomen men det är också oerhört viktigt att förstå varför symptomen uppstod så att de inte uppstår igen. Kroppen är envis. Vanligtvis visas obalans i kroppen genom mindre besvär men lyssnar man inte på kroppens små varningssignaler så är risken att allvarligare besvär utvecklas. Den gör allt för att vi ska förstå och lyssna på den så att den kan vara frisk och må bra. Vår kropp är helt fantastisk men den klarar inte hur mycket som helst.

Du får huvudvärk. Vad gör du? Tar du en huvudvärkstablett eller funderar du över varför du har fått ont i huvudet? Är det kanske så enkelt att du har vätskebrist?

Du får halsfluss gång på gång. Vad gör du? Du kan välja att operera bort halsmandeln. Troligtvis slutar du att få halsfluss och det är så klart bra men har du löst ditt bekymmer? Att du får halsfluss är en varningssignal på att du har obalans i kroppen. Av någon anledning mår din kropp inte bra och den visar det genom att ge dig halsfluss. Fundera istället på varför du får halsfluss hela tiden. Är du stressad? Mår du dåligt psykiskt? Halsflussen kanske är borta för all framtid men om du inte tar reda på varför du drabbades så kommer kroppen att ge dig andra typer av besvär för att få dig att förstår att det är någonting i din kropp som inte står rätt till.